_
Recepty

Omáčky pro gurmány s „plechovou pusou“

Kuchařské umění má různé podoby. Některý kuchař rád vaří zvěřinu, jiný má oblibu v italské kuchyni, další se zase vyžívá v přípravách ostrých pokrmů a kamarádí se s chilli. Právě pro takové gurmány je nabídka chilli omáček a dalších pálivých produktů z chilli od Palito.cz.

Chilli je velmi pálivé koření, jak jistě zná každá a v kuchyni s ním proto zachází opatrně. Málo kdo ale ví, že látka, kterou obsahuje, a díky které pálí (kapsaicin) je léčivá. Podporuje cirkulaci krve, zrychluje metabolismus, pomáhá snižovat hladinu krevního cukru, což ocení hlavně diabetici. Ničí celou řadu nebezpečných bakterií, je prospěšný při lupence, snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Palito.cz je rodinný podnik, který je pevně spojen s prostředím české zemědělské university a jeho vášní je výroba domácích chilli omáček bez chemických přísad a konzervantů. Své výrobky dělají z 10 nejpálivějších chilli papriček světa, takže jejich výsledný produkt má opravdu grády.

A co ještě kromě omáček najdete na jejich obchodě? Třeba semínka chilli papriček, kdybyste se chtěli pustit do pěstování těchto plodů doma.

Chipotle pečený česnek

Tato omáčka mě dostala svým složením. Už jen při čtení ingrediencí se začaly sbíhat sliny a myšlenky křičely, že tuto omáčku musíme mít doma! Jejím základem jsou čerstvé pomeranče, spolu s uzenými papričkami Jalapeño a pečeným česnekem. Chuť doplňuje kakao, med a jablečný ocet. Jelikož je méně pálivá, vyniknou v ní chutě všech přísad.

Dragon’s blood

Dragon´s blood je velmi pálivá omáčka vyrobená z těch nejpálivějších paprik, lisováním za studena. Je konzervovaná jen mořskou solí, takže plně vyniká její chuť, vůně i pálivost. Na ochucení jídla stačí jedna kapka na talíř.

Hořčičná chilli omáčka – Carolina Reaper HP22B

Je omáčka, která je vyráběna z nejpálivější papričky světa Carolina Reaper HP22B, kvalitní hořčice s exotickým mangem a doma míchané a namleté Kari směsi. Skvěle se hodí jako dochucovadlo k masům, jako přísada do marmelád, jen tak k párkům s pečivem nebo do dýňové polévky.

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *